Annonce

Tegn abonnement på HER&NU

Ugebladet med mest om de kendte og kongelige!

Tegn abonnement her »

Annonce
Konkurrencer
Annonce
Annonce

Joachim opereret for krumme fingre

Nyheder
Prins Joachim fortæller HER&NU om sin lidelse

Prins Joachim, 43, er blevet opereret i sin venstre hånd for Dupuytrens kontraktur - en lidelse hvor fingrene med tiden ikke længere kan rettes ud, fordi der dannes hårde og knudrede strenge i håndens bindevæv.

- Det er noget der hedder Dupuytrens kontraktur, som jeg har fået repareret. Det er ikke gips, det er en kun en boks jeg har på, siger prins Joachim til HER&NU.

Dupuytrens kontraktur kaldes også vikingesyge, da den fortrinsvis rammer nordeuropæiske mænd. Tilstanden forværres som regel med tiden, og det kan have betydning for almindelige, daglige funktioner når fingrene ikke længere kan rettes ud.

Ved operationen fjerner man det fortykkede og skrumpede bindevæv, der er årsag til lidelsen. Der opereres dog kun når der kommer omkring 30 graders strækkemangel i et eller flere fingerled.

Trods operation kommer der ikke sjældent nye stramninger, som både kan opstå i de opererede fingre eller andre steder i hånden.

En af komplikationern er, at er risiko for noget fornyet krumning af fingrene, ligesom man må regne med mindre områder med ændret følesans. I sjældne tilfælde sker der også skader på fingernerver eller forstyrrelse af blodforsyningen til fingerne.

Selvom forbindingen selv voldsom ud har han ingen smerter efter operationen.

- Overhovedet ikke. Alt er i den bedste orden, siger prins Joachim til HER&NU med et stort smil.

Annonce
Tekst: Nikolaj Vraa
Foto: Michael Stub
Publiceret: 17-03-2013
Annonce

Stine Kronborgs blog

Sexede Stine Kronborg har sin egen blog på HER&NU. Her skriver den smidige danser om sit liv og sin dagligdag i Australien. Læs med om Stine Kronborgs synspunkt på alt lige fra sex og kærlighed lige til forberedelserne til hendes danseshows.